Search
E martë 19 Shtator 2017
  • :
  • :

Limonadë e bërë në shtëpi

Po vjenë stina e verës dhe lëngjet janë të domosdoshme për oganizmin tonë.Skam qene kurrë dakort me konsumim e pijeve të gazuara apo lëngjeve industriale që e quajnë veten lëngje frutash.Sot po ju sjellë recetën e limonadës së limonit të berë në kushtet e shtëpise.Eshtë e kot tju themë që për këte limonadë duhen limona naturalë të patrajtuarë me kimikate.Aroma dhe shija e sajë është e pakrahasueshme.Duhet të keni vetëm pak durim derisa te ftohet ne pikën e duhur dhe sju ngelet gjë tjetër vetem ta shijoni.Ndiqni hapat e mëposhtëm për recetën…

 

IMG_5138

PERBERSIT:

 

1 kg limona të patrajtuarë

 

400 ml ujë

 

200 gr sheqerë

 

PERGATITJA

 

Vendosni ujin me shqerin në zjarrë dhe fillojeni shkrijeni duke e trazuar vashdimishtë.Në momentin që nuk ndjeni më shqerin në fundin e enës ,fikeni zjarrin dhe lëreni të ftohet.

 

Shtrydhni limonat dhe filtroni lëngun e tyre.Bashkojeni lëngun e limonit me ujin me sheqerë dhe trasferojeni gjithë përberjen ne shishe qelqi, ruajeni në frigoriferë.

 

Shërbehet e ftohtë.

 

 

Recensioni

  • 9
  • 8
  • 9
  • 8
  • 9
  • 8.6

    Score