Search
E enjte 21 Shtator 2017
  • :
  • :

Fluturime Shpirtërore 34

photo
Departamenti im i punëve të brëndshme më ka çuar alarm .
Ke një vit që nuk merr pjesë në Asamblenë e “Fluturimeve shpirtërore”
Ke dalë mendsh ?
Si është e mundur të lejosh një gjë të tillë e dashur ?
  Qesh nën buzë ..
Ky Departament sigurisht jeton larg ,diku në cep të ndonjë vendi plot dritë, liri  dhe paqe sepse nuk ka mundësi të jetojë në të njëjtin vënd me qënien e mos të dije ç’i ndodh !
Do të suprizohesh ?
Do të hutohesh?
Do të injektohesh ?
Do të ç’frymëzohesh ?
…..rikthehu në Shqiperi !
Ec në ato rrugë që dikur njihje mirë e tani nuk je në gjendje të gjesh shtëpine tënde (po je vonuar ca vjet).
Shko nëpër zyra të kërkosh rehabilitetin e qënies tënde në origjinë ….riorganizimin dhe e kupton sa gabim je adresuar!
Entuziazmin fillon ta ndiesh se po ta shtrëngon nje boa gjigante (që gjithmone ke quajtur qorre e  ke indinjuar ….haje tani) .
Avash avash kupton se është e pashpirt do të shtrëngoje deri në mbytje po nuk hape gojën të mbrohesh me ligjin e vetmbrojtjes (bërtit sa të duash …jam autoktone ..ëhëëëë ….e hëngre !)
Ehhhhh ç’pëson njeriu i shkretë nga dashuria për atdheun !
Po ç’tu desh që u ktheve ….mbushje një trastë dhe …më lire do të binte .
Eeee pra …i dashur Departament i punëve të mia të brendshme …Eja në Shqiperi ..për të më kuptuar .
E mundohu të rifillosh shkollën në moshën 40 vjeçare me tre kolopuça (se dinë ata ku të drejtojnë ….uhuuuu ka shumë kushte për ty )..
Emblemën tënde të lënë përgjysëm fillojë duke qëne i rregullt me ligjin (e ndryshojnë çdo muaj por …do mësohesh )
Të gatshëm janë të gjithë për të ndihmuar
 …besomeni (sa pa kuptuar që Evropa të ka kthyer kotheren )
 E domëthene kështu  përfundoi udhëtimi jashtë asaj bote fluturuese që u perplas diku në unazë me autobuzin e rradhës .
E fashuar dhe rimëkëmbur …do rikthehem …nga dashuria …MË KENI MUNGUAR!
Valbona Duraj!