Search
E martë 19 Shtator 2017
  • :
  • :

Tenerife

I pozicionuar  në mes të oqeanit Antlatik,Tenerife është  ishulli më i madhë e  pjesës së ishujve Kanarie të Spanjes.I qujtur ndryshe dhe “ishulli pranveror”për klimën e tijë gjithmon pranverore është një mrekulli natyore.Me tokë vullkanike ku disa prej vullkaneve janë akoma aktivë dhe më i larti prej  tyre është El Teide që  dominon ishullin me lartësin e tijë 3718 metra.E njohur për plazhet e sajë me rerë të zezë, për parqet e saj botanike dhe natyrore,për plantacionet e pafundme të bananeve.Nëse do ju bie rasti ta vizitoni nuk do ju mjaftojnë ditët për të pare të gjitha ato që ky ishull të ofronë.Peisazhe spektakolare dhe perëndime madhështore që ndryshojnë në çdo kilomertër.

Por siç çdo e mirë që shoqerohet me një të keqe dhe në Tenerife do u gjënde  dicka që do të prishte mrekulline e këtij ishulli.Ishte i mbushur plot me bubureca në çdo skut të tije.I kini parasushë ato buburecat kaf që zinin shtëpit dikurë “bubureca varfërie i quaj unë”.Ja ato dhe ndonjëri prej tyre arrinte dhe 8 cm .Fobia ime më e madhe jane ato bubureca.Para se të nisesa duke bëre gjithmon kërkime në internet për ishullin smë zuri syri ndonjë shkrime,po ta dija sdo mundesha kurrë të shkelja.Banorët thonin që bëjnë pjesë e faunës dhe nuk munde ti zhdukin ato tëresishte ndajë jetonin në paqe përkrah tyre.

Po ju lë me galerin fotografike më poshtë .Mirëutakofshim në horizonte të reja 😉