Search
E mërkurë 18 Tetor 2017
  • :
  • :

Përdorimi i shkopit të kanellës në gatime të ndryshme.

cinnamon-healthiest-spices-planetKanella ka një aromë e cila  është e preferueshme  në  ushime  më shumë si ëmbëlsirat, por jo vetem. Ndaj  unë  sot do u tregojse  ku  ta përdorni shkopin e kanellës që mbani në kavanozin e  qelqit te rafti i erzave. Është koha që shkopi i kanellës  të përdoret  në të gjitha mënyrat e mundeshme për të lëshuar aromën  dhe shijen e vecant në gatime të ndryshme. Nxireni nga rafti ku e mbani  dhe mos harroni ta përdorni, ushqimet dhe gatime të ndryshme kanë nevoj për shijen e tij.

<>Si fillim  vendoseni  në një  cajinik me ujë të nxehtë për një filxhan  me caj të ngroht  kanelle.

<> Nëse për  në mëngjes  keni vendosur të gatuani bollgur mund ti  shtoni një shkop kanelle  gjatë kohës që është duke u gatuar.

<> Mund ta vendosni në mes të kafes suaj përpara se ta konsumoni.

<> Gjatë kohës që po gatuani  mish mund ta hidhni në tenxhere.

<> Shkopin e kanellës mund ta përdorni për ti dhënë shije salcës  së përgatitur nga ju  me mollë ose dardhë.

<> Para se të piqni në furrë  mishin mund ti bëni disa vrima dhe ti vendosni disa shkopinj kanelle për të lëshuar aromën e tyre.

<>  Shkopin e kanellës ju mund ta përdorni edhe  gjatë kohës që po gatuani oriz, kuskus ose thjerza duke e hedhur së bashku me to në tenxhere.

Besoj  se  nuk u kishte vajtur më parë mendja  për këto  përdorime të kanellës. Tani që i lexuat  përdorini  për të patur një  shije edhe më të vecant  të ushqimit tuaj.

Nga Aristela Anagnost