Search
E enjte 21 Shtator 2017
  • :
  • :

Emma-pjesa 2

***

U fut në deriçkën e serës për të filluar punë me kopështin .Kam mjaft punë më të rëndësishme se të kaloj kohën duke përkedhelur unin tënd ,i dashur ,pëshperiti duke vënë dorashkat.
Ishte stina e mbjelljeve ,të hedhjes së farës,vënies së fidaneve të zarzavateve të saj ,qe çdo dite i përshendeste e i shihte tek rriteshin ,i buzëqeshte ,kaq bënte për to sa po ta shihte ndonjë nga këta njerëz përreth ,që për ta ishte një ritual i njohur …ndoshta dhe bajat ky i saji do qeshte me të .
Por ata fidane jeshilë që bukur hidhnin shtat çdo ditë para syve të saj,ishin fëmijet e saj të adoptuar të cilëve i jepte jetë !

Çdo ditë dhe më tepër ushtrohej me pasionin e saj,here ndërmjet kërkimeve në linjë dhe here ndërmjet librave që kërkonte me orë të tëra në një nga librarite e saj të preferuara të kryeqytetit.
Ishte e njohur për hobin e saj nga gocat e librarisë.Ato e ndihmonin me kënaqesi akoma dhe kur nuk kishin diçka aty,për të e porosisnin me shpejtësi…kliente e rregullt,nuk duhej humbur !Në ditët e sotme kur libri kishte një përhapje të madhe dhe shitej akoma dhe në mënyrë elektronike ,ajo ishte e dëshirueshme për dyert e fletëve të dashura nga auditori i pakësuar tashmë.Ca për hatër të ekonomise së ngushtuar e ca per hatër të elektronikës,por për fat kishte shumë nga ata njerëz që kënaqesinv e një libri e ndjenin tek shfletimi i fletëve ,tek era karakteristike që hapte dyer mbresash në memorie !
Pikërisht mbreme kishte lexuar një shkrim mbi pulat hahhahaaa …dikush po e perqeshte …ndoshta vetja ,ajo vetë që kurrë nuk kishte menduar se mund të merrej me këte sport pulash .
Por kishte lexuar gjëra interesante mbi pulat -……qe rronin në grupe …me nje mashkull king,që kishin herarki ,që pula e shëmtuar ,nuk mund t’i afrohej nje pule të bukur përkundrazi duhej t’i përulej bukurisë dhe autoritetit të pulës bukuroshe me pupla të ndritshme.

Ahhhh ëëë ndaj i thokan femrave të ngrehura pula …mendoi .Ka një sahpjegim konkret ,buzëqeshi .Po këte ….deri në 30 pula me nje gjel ,kjo tejkalonte çdo prespektive njerëzore,jashtë çdo fantazie ,akoma dhe privilegjit mysliman ia kalonte!
I la pulat dhe u fut në derën e kopështit ku Fadili ,një punetor që kishte marrë për ta ndihmuar si dhe vjet në këtë sezon ,po lidhte spangon e fundit në rresht.Për ditë të tera ishte marrë me prashitjen dhe shkriftimin e tokës nga plisat e ngelur,kishte hapur dhe rreshtat.
Mirëmengjesi Fadil,si gjithmonë shpejt,përshendeti ajo .
Po erdha që shpejt se nuk dua te me zëre Dielli i forte duke vënë fidanët ,ështe më mire të mbillen kështu.
Si të duket? Pyeti ai .
Je i paparë Fadil në këtë punë ,ta kam thënë ,kur pashë serat e tua dhe për muaj me rradhë të shihja si përkujdeseshe për kopështin e oborrin tënd,thashë të të thosha ,por gjithmonë me kujdesin e një njeriu që nuk do të fyej dikë që e sheh se si punon ,duke i ofruar një menyre punësimi jo të mjaftueshme për përkushtimin e tij .Tashmë që shoh dhe jetoj nga afër këtë mënyre mendoj se nuk ka pagesë lodhja dhe mundi,është punë që kushton shtrenjte,pa ty ,do isha me një kopësht të vobekët dhe keqalak Fadil ,nuk mund të konkuroj me ty,është e dukshme ,qeshi ajo .
Eja ulu të pish nje kafe ,besoj se puna pret pak …

PS:Vashdon në kapituj të tjerë ….Valbona Duraj