Search
E mërkurë 18 Tetor 2017
  • :
  • :

categoria:Shijet Shqiptare

DSC_0008

Gliko Patëllxhani

Ju kujtohet që këtë recet e pata përgatitur dikur por gjithmon me dilte nga mëndja t’ua postoja. Ja sot më në fundë erdhi...

IMG_8864

Pilaf me mëlçi

Një pjatë shumë e thjeshtë e traditës tonë.       300 gr. mëlçi  llojin që dëshironi 2 hurdhëra 1 qep e vogël...

IMG_9463

Bukëvale me sheqer

Sa nga ju e kujtojnë këtë pjatë që gjyshet na i jepnin me zorë para se të shkonim në shkollë? Era e gjalpit të karamelizuar që u...

IMG_9558

Ballokume

Recetën ma ka dhënë  një elbasanllie puro kështu që të gjithë ju të tjerët që do më shani jo nuk është receta origjinale...

IMG_9048

Çomlek me mish viçi

Kuzhina shqipëtare ka ndikim të madhë nga ajo turke, e tillë është dhe kjo pjatë. Ekzistojne shumë receta për këtë pjatë,...

IMG_9348

Qifqi Skrapari

  Kjo është receta bazë e kësaj pjata ashtu siç e bënin gjyshet e moshuara. Me kos të hollë paksa të tharët dhe me...

DSC_0040

Dredhanikë me qep të njoma dhe djath

Ja këto janë ato gatime që mua më kujtojn shtëpin. Gjyshen që i shtyp qepët me dorë për mos i skuqur dhe më mëson si të hap...

IMG_8582

Lakër me mish

Para se te iki dhe koha e lakrës po postoj këtë  recetë që në shtëpin time është bër gjithmonë. Mundë ta lini me pak lëng ose...

IMG_8808

Trahana, siç më pëlqen mua

Trahanaja është një gatim i vjetër që çdo krahine ka recetën e sajë. Disa e zënë me kos dhe vezë disa vetëm  me kos, disa me...