Search
E mërkurë 18 Tetor 2017
  • :
  • :

categoria:Fjalor

Chlorella-Alga-Polvere-Biologica

Alga Klorela

  Klorela (Chlorella pyrenoidosa )është një lloj alge që rritet në ujëra të ëmbla. Është zbuluar se Klorela e...

stevia

Stevia

Stevia është një nga bimët më të shëndetshme në tokë.Ajo çfarë bën gjethja e Stevias për trupin dhe lëkurën...

Meli

Meli (Panicum miliaceum L.) është një bimë barishtore vjetore që i përket familjes Poaceae (ose Gramineae). Pjesë e grupit të...

worcestershire-sauce

Salca Worcestershire

Salca Worcestershire ose salca  Worcester“  është një salcë angleze,e ëmbël, e athët dhe pak djegëse, e cila merr emrin e...

18328167505_5271514c38_z

Panko

    Termi Panko përcakton  një lloj të veçantë galete  tipike e kuzhinës japoneze dhe që përgatitet duke përdorur...

tabuleh

Tabbouleh – Tabule

Tabbouleh ose tabbouleh (arabisht: تبولة; edhe tabbouleh ose tabbuli) është një pjatë e Lindjes së Mesme Arabe, që i përket...

MG_7221-550x422

Gruri Freekeh

  Gruri Freekeh, i njohur gjithashtu si Farik (فريكة në gjuhën arabe), është një lloj i grurit gjelbër (Triticum turgidum...

daawat-basmati-rice-gujarati-thali-small-38240

Oriz Basmati, mënyrat e gatimit

  Janë disa lloje mënyrash për ta gatuar orizin basmati këtë thesar kaq të çmuar. Për të pasur një oriz perfekt që nuk...

sale-rosa-dellHimalaya

Kripa rozë e himalajeve

Historikisht, populli i Himalajeve e ka përdorur këtë kripë për të ruajtur peshqit dhe mishin gjatë gjithë vitit, dhe çdo...