Search
E mërkurë 18 Tetor 2017
  • :
  • :

Brunoise – Mënyrë prerje

carotte_brunoise

Në kuzhinë egzistojnë një mori mënyrash prerje për perime, frutat, mishin etj sot do ju flas për teknikën brunoise(brunuaz). Është një teknikë e prerjes në kubik shumë të vegjël të perimeve të gjalla. Për të kryer këtë teknike ju duhet një thikë e përshtaçme shumë e mprehtë dhe me majën paksa të hollë që ti shkojë perimeve deri në fundë. Fillimisht niset prerja në copa si në foto, pastaj në shkopinjë të hollë dhe pastaj  në kubikë të vegjël rreth 2 mm. Kjo teknik shërben për të realizuar sallata me perime të gjalla etj.

Foto e marrë nga basesdelacuisine